7 Temmuz 2009 Salı

gunun monusu

File Sarma||Bonfileleri et tokmagiyla döverek inceltin. Sogan ve mantarlari kibrit çöpü biçiminde dograyin. Tereyaginin yarisini eritin. Sogan ve mantarlari yagda sote edin. Sogumaya birakin. Daha sonra, bu harci bonfilenin içine koyup sarin. Sise sirasiyla et, dilimlenmis domates ve biberi dizin. Firin izgarasinda pisirin. Artan teregini tavada eritin. Pideyi alip, altini ve üstünü kizartin. Servis tabagina yerlestirin. Üzerine etleri siralayin. En üste domates sosu dökün. Maydanozla süsleyip servis yapin.||Malzemeler||* 4 küçük bonfile||* 1 çorba kasigi tereyagi||* 1 adet sogan||* 4 adet mantar||* 1 adet domates||* 1 adet sivri biber||* 1 adet küçük pide||* 2 çorba kasigi domates sosu||* Birkaç dal maydanoz||* * *||Cevizli Kurabiye||1 çay bardagi yogurt,1 çay bardagi sivi yag ve yarim paket oda sicakliginda margarini derin bir kabin içinde karistirin. 2 çorba kasigi sirke, aldigi kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardagi ceviz ve 1 çay bardagi dogranmis zeytin ekleyin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun. Daha sonra hamuru 15 dakika dinlendirin. Elinizle küçük bezeler koparip, yuvarlak sekiller verin, 1 adet yumurta sarisini çirpin. Kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.||Malzemeler||* 1 çay bardagi yogurt||* 1 çay bardagi sivi yag||* yarim paket margarin||* 2 çorba kasigi sirke||* Un||* 1 paket kabartma tozu||* 1 su bardagi ceviz||* 1 çay bardagi dogranmis zeytin||* 1 yumurta sarisi||* * *||Boston Salata||Göbek salatayi dograyin. Üzerine enginarlari küp keserek misir ve kuskonmaz ile beraber ekleyin. Kasari serpin. Sos malzemelerini blendirda karistirin salatanin üzerine dökün ve servis yapin.||Malzemeler||* 1/2 göbek salata||* 1/2 enginar çay kasigi misir||* 1 çay kasigi küp dogranmis kasar peyniri||* 1 çay kasigi küp dogranmis kuskonmaz||* Sos Malzemesi||* 1 çay bardagi mayonez||* 1 çay kasigi karabiber||* 1 çay kasigi sirke||* Tuz

kibritler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder